Dental Tribune Serbia & Montenegro
Clinical
advertisement
Nove tehnologije i dentalni tim – partneri u uspehu

November 19, 2020

„Ako su naši pacijenti zadovoljni, onda bi i mi kao tim (stomatolog i zubni tehničar), takođe trebalo da budemo zadovoljni.“ Lično sam dugo smatrao da ova rečenica predstavlja izgovor za protetske nadoknade koje nisu u potpunosti adekvatne. Šta ako smo mi zadovoljni, a pacijent nije ili ako mi kao tim nismo u potpunosti zadovoljni, a, sa druge strane, pacijent je oduševljen? Da li postoji samo crno ili belo ? Kako to danas u praksi izgleda?

3D printeri u stomatologiji i zubnoj tehnici danas

October 8, 2019

Ako ste se kojim slučajem zadesili na International Space Station, između ostalog možete videti 3D printer, koji je u upotrebi još od 2014. godine, a zanimljivo je da je prvi printani objekat bio majstorski ključ. Printer radi u bestežinskom stanju i mnogi hibridni materijali koje danas koristimo su nastali 360 km iznad zemlje. 3D printing u dentalu je karika koja se čekala dosta dugo, pri tome, pre svega mislim na nove materijale i mogućnosti.

Timski igrači: efikasnost i estetika – Nadoknade pune morfologije napravljene od translucentnog cirkonijum-dioksida

July 18, 2015

Moderni cirkonijum-dioksid ispunajva tri glavna zahteva moderne stomatologije: visoku otpornost, estetiku i efikasnost. Autor opisuje izradu bočnih nadoknada pune morfologije sa translucentnim cirkonijum-dioksidnim materijalom Zenostar Zr Translucent.

advertisement
Upotreba VITA SUPRINITY- studija kliničkog slučaja

July 20, 2014

Cirkonom ojačana litij silikatna keramika (skraćenica ZLS ) nova je staklo keramika visokih performansi s izvrsnim osobinama kao što su čvrstoća i pouzdanost. Markiranog imena VITA SUPRINITY dostupna od firme VITA Zahnfabrik geometrijskih veličina LS-14 (18 x 14 x 12 mm) za CEREC / inLab MC XL sistem, u bojama 0M1, A1, A2, A3, A3.5, B2, C2 i D2. Svaki blok raspoloživ je u 2 nivoa translucencije: T (Translucent) I HT (High Translucent).

Istina je trodimenzionalna (Od stvaranja virtualnog mock-up-a do definitivne nadoknade)

May 26, 2014

Svaki kliničar koji pokušava da dobije zamišljenu nadoknadu, prvo mora naći način da ga predoči pacijentu. Pre početka terapije je potrebno prikupiti sve relevantne podatke jer na taj način kliničar dobija uvid u mogući ishod lečenja. Time je postavljen imaginarni cilj na temelju kojeg se donosi plan terapije i odabiraju materijali.

Ivoclar Vivadent: O dentalnoj keramici na prvom međunarodnom ekspertskom simpozijumu

November 7, 2012

Berlin, Nemačka: Keramika koja se koristi pri restauraciji zuba znatno je poboljšana u poslednjih dvadeset godina. Pregled najnovijih materijala i njihovih kliničkih primena predstavljen je u septembru na međunarodnom simpozijumu, koji je organizovao proizvođač stomatoloških materijala Ivoclar Vivadent u glavnom gradu Nemačke Berlinu.

advertisement

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International