Dental Tribune Serbia & Montenegro
Clinical
Digitala je alat, znanje je moć

October 6, 2021

Pacijent se javio za potpunu rekonstrukciju obe vilice. Indikovan je monolitni supertranslucentni cirkon, preparacija polužljeb i stepenik, cementiranje adhezovno kompozitnim cementom (sl. 1).

Nove tehnologije i dentalni tim – partneri u uspehu

November 19, 2020

„Ako su naši pacijenti zadovoljni, onda bi i mi kao tim (stomatolog i zubni tehničar), takođe trebalo da budemo zadovoljni.“ Lično sam dugo smatrao da ova rečenica predstavlja izgovor za protetske nadoknade koje nisu u potpunosti adekvatne. Šta ako smo mi zadovoljni, a pacijent nije ili ako mi kao tim nismo u potpunosti zadovoljni, a, sa druge strane, pacijent je oduševljen? Da li postoji samo crno ili belo ? Kako to danas u praksi izgleda?

advertisement

February 14, 2012

PRAHA/ČESKÁ REPUBLIKA: Dne 9. listopadu 2012 se v Pražském hotelu Čechie konalo GABA Halitosis symposium, které mj. navázalo na loňský úspěch GABA parodontologického symposia. K naplnění odborného programu byli pozváni dva renomovaní a oblíbení zahraniční přednášející. 

Lečenje preosetljivih zuba

April 6, 2011

Duži životni vek i potreba za održanjem zdravlja zuba u sve dužem periodu utiče na pojavu povećanja broja slučajeva preosetljivosti zuba, povlačenja desni i parodontopatije.

Matične ćelije iz koštane srži presađene u vilicu pacijenta

March 18, 2011

"Matične ćelije treba da omoguće bolji kvalitet regeneracije kostiju i bolji tok isceljenja“.

advertisement
Taktilna percepcija u endodonciji

March 18, 2011

Na šta konkretno mislimo kada govorimo o taktilnoj percepciji? Za mene, taktilna percepcija je mera do koje mi možemo precizno da odredimo sa čim se susreće vrh endodontskog instrumenta koji koristimo.

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International