Dental Tribune Serbia & Montenegro
News
Solcoseryl pasta za usnu sluznicu – terapija inflamatornih, ulcerativnih i bolnih rana u ustima

October 30, 2012 | Business

Oralna tkiva su izložena neprekidnom dejstvu različitih agenasa. Organizam najčešće uspeva da održi balans tako da anatomski i funkcioni integritet tkiva bude očuvan. Kada se ova ravnoteža poremeti dolazi do pojave patoloških promena na oralnim tkivima. Erozije i ulceracije koje se javljaju na oralnoj sluznici mogu nastati kao posledica mehaničkih oštećenja, infekcije, viremije, alergijskih reakcija, autoimunih bolesti i dr. Pacijenti sa erozijama i ulceracijama na oralnoj sluznici žale se na žarenje, peckanje, bol, otežanu ishranu i smetnje pri govoru.

Efikasnost pasti za zube koje sadrže kalijum-hlorid ili kalijum-nitrat na osetljivost dentina

October 23, 2012 | Business

Preosetljivost dentina veoma je česta kod odraslih, pri čemu jedna od tri osobe ima problem u određenom trenutku života. Preosetljivost dentina uglavnom pogađa područje gingivalne trećine vestibularne površine sekutića i premolara, što dovodi do prenaglašene reakcije na taktilne, mehaničke, osmotske, hemijske i termičke stimulanse.

advertisement
“PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA – DANAS” IX SKUP PREVENTIVNE I DEČIJE STOMATOLOGIJE

October 15, 2012 | Business

Stomatološki fakultet u Beogradu, Klinika za dečju i preventivnu stomatologiju, organizuje deveti tradicionalni skup ne samo preventivnih i dečjih stomatologa, već i kolega svih specijalnosti s cilljem da još jednom podsetimo na mogućnosti preventivne stomatologije u prevenciji oralnih oboljenja kao i u očuvanju postignutih terapijski rezultata. Skup će biti održan 20. oktobra 2012. godine u Centru Sava u Beogradu.

Beogradski sajam medicine i stomatologije “Medident”

September 27, 2012 | Business

BEOGRAD - Međunarodni sajam medicine i stomatologije "Medident" biće održan na Beogradskom sajmu od 11. do 13. oktobra, uz učešće najvećih domaćih i inostranih proizvođača i distributera medicinske i stomatološke opreme.

Prvi Shofu Balkan kongres

September 27, 2012 | Business

Jedinstvena dentalna manifestacija sa temom MiCD - minimalno invazivna estetska stomatologija, u organizaciji firme MIKODENTAL, a pod pokroviteljstvom japanske kompanije SHOFU, uspešno je održana 5. maja u Sava centru, u Beogradu.

advertisement
Treći Ivoclar Vivadent „Competence in Esthetics’’ simpozijum

March 5, 2012 | Business

Tokom trećeg simpozijuma „Competence in Esthetics’’, koji je u novembru prošle godine održan u Beču, Ivoclar Vivadent ugostio je preko 1300 stomatologa i zubnih tehničara u Austria Vienna kongresnom centru. Tokom skupa, koji su podržali prof. dr Gervin Arnecl (Gerwin Arnetzl) i prof. dr Andreas Moric (Andreas Moritz), renomirani internacionalni predavači govorili su na temu estetske stomatologije, implantologije i funkcionalnosti. Strateški partner kongresa bio je Nobel Biocare.

Naš rast pokreću inovacije i kvalitet

February 9, 2012 | Business

Intervju sa Žilom Pirsonom, izvršnim direktorom kompanije Acteon Group, na konferenciji Udruženja stomatologa Francuske Tokom godišnje konferencije Udruženja stomatologa Francuske (ADF), održane u Parizu krajem 2011. godine, gospodin Žil Pirson, izvršni direktor kompanije Acteon Group, dao je intervju izdavačkoj kući Dental Tribune International o istoriji kompanije, novim proizvodima i budućim potezima.  

Kompanija „A-dec“ predstavlja dodatnu opremu iz asortimana A-dec 300 Radius za stomatološka radna mesta A-dec 500

January 16, 2012 | Business

Vodeći svetski proizvođač opreme za stomatološke ordinacije „A-dec“ sa zadovoljstvom predstavlja dodatnu opremu za svoj popularni asortiman stomatoloških radnih mesta A-dec 500, pomoću kojih izlazi u susret raznovrsnim potrebama korisnika.

advertisement
Nemački proizvođači dentalnih materijala učvršćuju svoju poziciju na svetskim tržištima

August 11, 2011 | Business

Keln, Nemačka: Nemački proizvođači dentalnih materijala ostvarili su uspešnu poslovnu godinu. Prema podacima objavljenim u godišnjem izveštaju za 2010/2011. koji je predstavljen na godišnjoj skupštini Udruženja nemačkih proizvođača dentalnih materijala (VDDI) održanoj u Kelnu, ostvaren je ukupan promet od preko četiri milijarde evra u 2010. godini, uz rast po stopi od 6,8 odsto u odnosu na 2009. godinu.

Sajam IDS odslikava rast prometa na tržištima materijala i opreme za stomatologiju

May 23, 2011 | Business

Lajpcig, Nemačka:    Izveštaji o broju posetilaca Međunarodnom sajmu stomatologije IDS u Kelnu potvrdili su rastući trend u industriji materijala i opreme za stomatologiju. Prema podacima koje je saopštio organizator izložbe „Koelnmesse“ u martu 2011, broj posetilaca na najvećem sajmu stomatologije u svetu bio je za devet procenata veći u odnosu na 2009. godinu. Sa više od 1950 izlagača, zabeležen je i porast učešća proizvođača od oko sedam procenata.

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International