Dental Tribune Serbia & Montenegro

11.MEĐUNARODNI KONGRES STOMATOLOGA VOJVODINE online 3-4.09.2021.

By Dental Tribune Serbia&Montenegro
August 01, 2021

Intervju sa dr Zoranom Marjanovićem, predsednikom Stomatološke sekcije SLD/DLV

DT: Dr Marjanoviću, jako smo se obradovali kad smo dobili Vaš poziv jer smo znali mda ste našli način kako da u ovim komplikovanim vremenima organizujete kongres…
Dr Marjanović: S obzirom na neizvesnu epidemiološku situaciju na jesen odlučili smo se da ove godine 11. Međunarodni Kongres Stomatologa Vojvodine održimo onlajn, putem Webinara, na ZOOM aplikaciji. Kongres će biti 3. i 4. septembra 2021. Pokrovitelji Kongresa su Vlada APV, Pokrajinski Sekretarijat za Zdravstvo i Pokrajinski Sekretarijat za Privredu i Turizam.

DT: Ko Vam jer sve bio podrška u organizaciji ovogodišnjeg onlajn Kongresa?
Dr Marjanović: Zahvaljujemo se Kongresnom Birou Srbije, kao i vernim distributerima medicinske opreme i sponzorima kongresa – kompanijama Mikodental-iRES, Pharmanova Beograd, RTG Centar, Galenika d.o.o., Apeximdent, Gold Dental, Curaprox, SAKS International . Kao i ranijih godina, naš medijski pokrovitelj je Dental Tribune, a organizator Kongresa je Stomatološka Sekcija DLV-SLD u saradnji sa Udruženjem Srpskih Stomatologa Implantologa-EDI i Komorom Dentalne Medicine Republike Srpske.

DT: Kako je zamišljeno da se odvija stručni deo Kongresa?
Dr Marjanović: Stručni deo Kongresa odvijaće se putem onlajn predavanja po pozivu i onlajn prezentacija. Prijava učešća za onlajn prezentacije (sa obaveznim sažecima) je do 20.08.2021., na adresu Organizacionog odbora Kongresa (Vase Stajića 9. Novi Sad) ili e-mailom: dlvsldnovisad@gmail.com ili ussiedi@ussiedi.com.

DT: Ko su predavači i odakle su, s obzirom da je Kongres međunarodni?
Dr Marjanović: U naučnom program koji će se pratiti preko linka ZOOM aplikacije, učestvuju predavači iz Belorusije Prof. dr Irina Chudakova i Prof. dr Tamara Tereskhava, iz Rusije Prof. dr Olga Kovylina, iz Republike Srpske Prof. dr Jelena Krunić i Prof. dr Nikola Stojanović, iz Severne Makedonije Prof. dr Sonja Apostolska i Prof. dr Mira Jankulovska, iz Hrvatske Prof. dr Sanja Perišić Kiršić i Prof. dr Asja Čelebić i iz Slovenije Prof. dr Čedomir Oblak. Predavači iz Srbije su Prof. dr Edita Stokić direktorica Kliničkog Centra Vojvodine, Prof. dr Ksenija Bošković predsednica DLV-SLD, Prof. dr Rade Živković i dr Aleksandra Popovac sa Beogradskog Univerziteta ,Klinike za Stomatologiju,Departmana za protetiku i Prof. dr Stevo Matijević i Prof. dr Bojan Jovičić sa VMA.

DT: Kongres je akreditovan sa koliko bodova i za koje sve kategorije zdravstvenih radnika?
Dr Marjanović: Kongres je akreditovan za sve profile zdravstvenih radnika: stomatologe i lekare, farmaceute, biohemičare, stomatološke i medicinske sestre i zubne tehničare - Akreditacija: В-1486/20-II i nosi od 10 bodova za pasivno učešće, 11 za poster prezentacije, 13 za usmene prezentacije i 15 bodova za predavače po pozivu. Kotizacija za učešće na Kongresu iznosi 3.500,00 dinara za prijave od 1. do 15. avgusta 2021. god., a za prijave i uplate posle 15.08.2021. kotizacija je 4.000,00 dinara. Postoji popust za kolektivne uplate pa tako na svakih 10 uplaćenih kotizacija treba poslati spisak sa 12 imena, prezimena i brojeva licenci tj. 2 kotizacije su gratis. Za studente, stažere i nezaposlene zdravstvene radnike prisustvovanje predavanjima je besplatno.

DT: Hvala Vam dr Marjanoviću za ovaj intervju. Želimo Vam uspešan Kongres!
Dr Marjanović: Hvala i Vama na podršci. Nadamo se da će sledeće godine moći da se održi normalan Kongres sa druženjem uživo i želimo Vam dobro zdravlje, za Vas i Vaše najdraže.

Za sve dodatne informacije pogledajte na www.ussiedi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International