Dentalna industrija slavi 100 godina IDS-a u 2023.godini

Search Dental Tribune

Dentalna industrija slavi 100 godina IDS-a u 2023.godini

Međunarodni dentalni sajam održava se svake dve godine u Kelnu u Njemačkoj. 2021.godine morao je biti odgođen, prvi put u svojoj dugoj istoriji, za jesen zbog pandemije COVID-19. (Fotografija: Koelnmesse)
Dental Tribune International

By Dental Tribune International

sre. 25 maj 2022

save

KELN, Njemačka: Sledeće godine Internacionalni dentalni sajam (IDS) proslaviće dva jubileja – Pored održavanja 40. vodećeg svetskog sajma dentalne medicine od 14. do 18. marta 2023. godine, organizatori se raduju 100. godišnjici sajma IDS.

Više od 30 godina IDS se održava na sajmu Koelnmesse u Kelnu, nemačka. Godine 1992. Udruženje nemačke dentalne industrije poverilo je sajmu Koelnmesse planiranje i izvođenje manifestacije, koja je od tada glavna demonstracija najnovijih inovacija i tržišnih trendova u stomatologiji.

Uprkos izazovnim okolnostima za događaje velikih razmera usled pandemije COVID-19, IDS 2021. potvrdio je poziciju vodećeg dentalnog sajma na svetu. Održan u spetembru, pola godine kasnije nego inače, događaj je privukao oko 23.000 posetilaca iz 114 države. Od ovih posetilaca, oko 57 % došlo je iz inostranstva, iz Evrope, uglavnom Italije, Francuske, Holandije i zemalja istočne Evrope, kao i sa Bliskog istoka i drugih zemalja. Na bruto izložbenom prostoru od 115.000 m² učestvovalo je ukupno 830 kompanija iz 59 zemalja.

U 2023. godini, izložba će se ponovo održati u sedam dvorana. Iako nisu objavljeni konkretni brojevi, Koelnmesse je naveo da je od kompanija primio brojne zahteve za rezervacije štandova. Oni čije učestvovanje bude potvrđeno što skorije, biće uključeni u početno planiranje rasporeda, naveli su organizatori.

U saradnji sa svojim nemačkim partnerom, OEMUS MEDIA, Dental Tribune International (DTI) objaviće još jedno posvećeno dnevno sajamsko izdanje za IDS. List je već dvadeset godina  pouzdan partner izlagača na IDS-u i sveobuhvatan izvor vesti za posetioce sajma. Osim toga, DTI će stomatološkim profesionalcima pružati najvažnije informacije koje vode do IDS-a, kao i opsežne prenose uživo iz Kelna na svojoj specijalizovanoj internet stranici, international-dental-show.dental-tribune.com.

Više informacija o IDS-u možete pronaći na ids-cologne.de.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement