Konferencija za štampu IDS-a - datum za septembar je potvrđen

Search Dental Tribune

Konferencija za štampu IDS-a - datum za septembar je potvrđen

S leva na desno: Dr Marco Landi, Mark Stephen Pace, Nadja Cleven, Oliver Frese i Corinna Mühlhausen na brifingu za evropsku štampu 20. maja 2021. (Fotografija: Koelnmesse)
Dental Tribune International

By Dental Tribune International

pet. 4 jun 2021

save

KELN, Nemačka: U sklopu priprema za Međunarodnu stomatološku izložbu (IDS) ovog septembra, organizatori su krajem maja održali konferenciju za štampu kako bi međunarodne medijske partnere obavestili o predstojećem događaju. Jedinstvena kombinacija analognih i digitalnih formata planirana je za događaj i učiniće IDS 2021 vrlo posebnim događajem koji će zadovoljiti zahteve ovog vanrednog vremena tokom pandemije.

Moderatorka Nadja Cleven pozdravila je na pres konferenciji novinare koji su se uključili u direktan prenos putem YouTube-a. Ovaj događaj održan je pod motom „Izvan upravljanja krizama i u buduću orijentaciju“, što će ujedno biti i moto 39. IDS-a, koji će se održati od 22. do 25. septembra u Kelnu. Trenutno se oko 850 izlagača prijavilo prisustvo na sajmu.

Cleven je potom dala reč Marku Stephenu Pace-u, predsedniku odbora Asocijacije nemačke stomatološke industrije, koji je rekao da se svi raduju događaju na jesen. Prisutan je veliki optimizam, uglavnom zato što „razvoj događaja ide sasvim dobro“, „mere imaju efekta i incidencija pada“ i „uspesi u vakcinaciji se povećavaju širom sveta“.

Budući da je IDS 2021 posvećen budućnosti stomatološke industrije tokom pandemije, organizatori konferencije za štampu pozvali su Corinnu Mühlhausen da govori na konferenciji za štampu. Ona je istraživačica trendova i futurolog na Zukunftsinstitutu iz Frankfurta i zamolila je sve članove publike da „hrabro gledaju napred“. Koristila je indeks trenutnih vrednosti kako bi objasnila da je tema zdravlja i dalje na prvom mestu, a takođe se pojavljuje kao megatrend među opštom populacijom. Potrošači su spremniji nego ikad da se dobro umreže, brinu o sebi, konzumiraju individualno prilagođene farmaceutske proizvode za život, ulažu u pametne proizvode i traže načine kako bi izbegli štetne sastojke i plastiku.

Tema sigurnosti pokrenuta je tokom diskusije o pacijentima. Oliver Frese, glavni operativni direktor kompanije Koelnmesse, izjavio je: „Sajmovi su ponovo dozvoljeni i IDS će se održavati pod datim okvirnim uslovima. Koelnmesse je razvio sigurnosni koncept u proleće 2020. [...] Posetioci su na taj način veoma sigurni na mestu događaja, a takođe želimo da ovo osigura uspeh izlagačima. “

Internet ne može sve da zameni

Ovogodišnji 39.IDS biće hibridni događaj - odnosno kombinacija događaja uživo i odeljaka koji će se odvijati na internetu. Prema dr Peteru Engelu, predsedniku Bundeszahnarztekammer-a (Nemačko stomatološko udruženje) i Dominiku Kruchenu, predsedniku Verband Deutscher Zahntechniker-Innungen (Udruženje nemačkih zubnih tehničara), ovi koncepti su već rezultirali dobrim iskustvima. Otkrili su da su stomatolozi relativno brzo naviknuti na nove koncepte zahvaljujući svom afinitetu prema tehnologiji i svojoj otvorenosti. Ipak, „ljudi takođe žele da se lično sretnu“, dodao je Kruchen.

Pace je ponovio značaj digitalizacije i da je postignut napredak, ali je izjavio da očigledno nedostaje infrastruktura za napredak. Takođe oseća da je neophodno da se lično sretnemo, i rekao: „Veoma je važno da održavamo veze. Najvažniji deo uspešnog poslovanja nije moguć bez sastanaka licem u lice. Digitalizacija nam pomaže da postanemo efikasniji, poboljšamo komunikaciju i smanjimo troškove, ali to nije zamena. “

Dr Marco Landi, predsednik Saveta evropskih stomatologa, složio se, a zatim rezimirao izjavom da je septembar pravo vreme za ponovni polet u stomatološkoj industriji širom Evrope.

Bezgranični optimizam ne dele svi

Na kritična pitanja predstavnika medija odgovoreno je neposredno pre kraja konferencije. Pace je objasnio zašto je održavanje IDS-a toliko važno, tvrdeći da je neophodno da stomatološka profesija ima pristup inovacijama i da može da razgovara o njima. Kao primer naveo je teme poput veštačke inteligencije, koja napreduje uprkos pandemiji i o kojoj se mora razgovarati.

Iako neki glavni igrači u stomatološkoj industriji, uključujući Dentsply Sirona, neće učestvovati u ovogodišnjem IDS-u iz „raznih razloga“, organizatori se nadaju da se sa kompanijama koje su se do sada registrovale može stvoriti zanimljiv sajam.

Ostala su i druga otvorena pitanja. Oni uključuju pitanja o tome koliko će posetilaca na kraju biti dozvoljeno na izložbenom prostoru u svakom trenutku i koji dokaz o testiranju ili vakcinaciji mora da se pruži da bi bio primljen u hale Koelnmesse. Međutim, to zavisi od propisa nadležnih organa i biće razjašnjeno u naredna četiri meseca pre početka sajma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement