DT News - Serbia & Montenegro - Medjunarodni sajam stomatologije IDS 2011.

Search Dental Tribune

Medjunarodni sajam stomatologije IDS 2011.

Danijel Cimerman

Danijel Cimerman

sub. 29 januar 2011

Sačuvaj

Sajam IDS 2011. godine najavljuje do sada najveći broj izlagača  

Međunarodni sajam stomatologije IDS 2011: Još jedno obaranje rekorda

Autor: Danijel Cimerman (Daniel Zimmermann), Dental Tribune International

Decembar 2010. Keln, Lajpcig, Nemačka: Posetioci predstojećeg sajma, koji će sledeće godine biti održan u Nemačkoj, trebalo bi da odvoje više vremena za upoznavanje sa najnovijim dostignućima u stomatologiji. Nakon rekordnog broja izlagača 2009. godine, njihov broj se ponovo uvećao, jer sve više stranih kompanija pokazuje interes za uključivanje u na svetu najveću komercijalnu izložbu iz oblasti stomatologije, navodi predstavnik Sajma u Kelnu za internet izdanje Dental Tribune.

Organizatori sajma očekuju učešće preko 1800 kompanija iz 56 zemalja. Zbog povećanog interesa izlagača, po prvi put će izlagačima i posetiocima biti otvorena hala II sajma.

Novi zahtevi za izlagače stižu pre svega od kompanija specijalizovanih u oblasti implantata i restorativne stomatologije, odnosno digitalizacije. Na primer, broj kompanija koje izlažu CAD/CAM sisteme digitalizacije povećao se za preko 40 procenata u odnosu na 2009. godinu.

„Veliku zastupljenost izlagača iz celog sveta pripisujemo činjenici da je sajam IDS vodeća komercijalna izložba za celu međunarodnu zajednicu stomatologa“ sažeo je koncept sajma Oliver P. Kurt, izvršni podpredsednik Sajma u Kelnu. „Ni jedna druga izložba ne omogućuje predstavljanje tolikog broja inovacija i trendova u tako širokom rasponu i toliko detaljno“.

Kako dalje navodi gospodin Kurt, različiti on-line poslovni servisi omogućiće posetiocima sajma IDS da stupe u kontakt sa izlagačima pre početka sajma u martu 2011. Katalog proizvoda biće redizajniran, a biće unapređena i funkcija pretraživanja. Zbog porasta popularnosti mobilnih servisa, sajam će ponuditi besplatnu IDS aplikaciju za iPhone, blekberi i druge mobilne operativne sisteme.

Dr Martin Riker, predsedavajući Udruženja nemačkih proizvođača dentalnih materijala i opreme, izjavio je da i uz nedavni porast broja sajamskih izlagača, IDS sajam ostaje manifestacija koja na jednom mestu okuplja stomatologe, zubne tehničare i druge predstavnike profesije, čiji je prioritet održavanje i unapređenje oralnog zdravlja i kvaliteta života pacijenata u svim delovima sveta. Stomatologija prepoznaje rastući potencijal u ranoj dijagnostici oralnih i sistemskih bolesti kao što su dijabetes ili rak, pokazalo je jedno istraživanje. „Kao proizvođači, mi se osećamo pozvani da ovde prikažemo stomatolozima i tehničarima sve što je neophodno da bismo taj cilj ostvarili“ dodao je Riker.

Trideset četvrti po redu Međunarodni sajam stomatologije IDS održaće se u Kelnu u Nemačkoj od 22. do 26. marta 2011. godine. Uz sajamsku izložbu, biće održan i obiman program namenjen specijalistima, uz podršku proizvođača, Udruženja stomatologa Nemačke i Udruženja komora zubnih tehničara Nemačke.

Ulaznice se mogu obezbediti unapred preko internet sajta sajma u Kelnu (www.koelnmesse.de)
 

 

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement