DT News - Serbia & Montenegro - Tri decenije inovacija i posvećenosti: Akord Dental slavi 30 godina uspeha

Search Dental Tribune

Tri decenije inovacija i posvećenosti: Akord Dental slavi 30 godina uspeha

Tri decenije inovacija i posvećenosti: Akord Dental slavi 30 godina uspeha

Akord Dental, renomirana kompanija u distribuciji stomatološke opreme i edukaciji stomatologa, ove godine obeležava 30 godina uspešnog poslovanja. Suzana Vukašinović, direktorka i vlasnica firme, otkrila nam je tajnu dugogodišnjeg uspeha – porodične vrednosti, posvećenost kvalitetu i inovacijama, kao i stalno usavršavanje i praćenje najnovijih trendova u stomatologiji.

Priča o Akord Dentalu započela je 1994. godine, kada su Suzana i njen otac otvorili malu dentalnu radnju sa svega nekoliko proizvoda. "Početak je bio težak, ali smo imali jasnu viziju i težnju ka uspehu," priseća se Suzana. Uz puno truda, odricanja i predanog rada, uspeli su da izgrade firmu koja je danas sinonim za kvalitet i inovacije u stomatologiji.

DT: Draga Suzana, čestitamo na ovako velikom jubileju – 30 godina uspešno trajati je veliki uspeh! Poznajemo se od samog početka Vašeg rada i mogu da posvedočim da su temelji Vašeg uspeha vrednoća, predanost i porodične vrednosti

Suzana Vukašinović: Od samog početka, Akord Dental je bio vođen porodičnim vrednostima poverenja, posvećenosti i međusobnog poštovanja i trudili smo se da te principe ugradimo u svaki aspekt našeg rada. To nije bilo lako, posebno u dinamičnom poslovnom okruženju, ali naše porodične vrednosti bile su naš moralni kompas koji nas je vodio na pravom putu. To su vrednosti koje smo nasledili od mog oca i koje prenosimo dalje, sada već na treću generaciju. Porodične vrednosti su temelj našeg poslovanja i one su ono što nas je održalo tokom svih ovih godina

Upravo te vrednosti bile su ključ uspeha i omogućile su firmi da izgradi čvrste i dugoročne odnose sa klijentima i partnerima. Naši klijenti i partneri prepoznaju i cene te vrednosti, što je ključ našeg dugogodišnjeg uspeha.

DT:  Dr Milica Vesić je tvoja ćerka koja je, kao treća generacija Akord Dentala, nova energija koja donosi inovacije u firmi

Suzana Vukašinović: Milica, moja ćerka, sa završenom stomatologijom i brojnim kursevima iz digitalnog marketinga, posvećena je unapređenju stomatološke prakse kroz prezentaciju najnovijih aparata, materijala i online prisutnosti. Milica je donela svežinu i inovativne ideje. Njena posvećenost i energija su ključne za naš dalji rast, Njeno znanje iz digitalnog marketinga omogućava nam da budemo u koraku s vremenom i da bolje razumemo potrebe naših klijenata.

DT: Edukativni centar Akord-Dental je jedan od ključnih stubova Vašeg uspeha

Suzana Vukašinović: Jedan od ključnih stubova uspeha Akord Dentala je edukacija stomatologa. Kompanija je 2012. godine osnovala edukativni centar, koji je ujedno i prvi edukativni centar u Srbiji, i u kojem je do sada obučeno preko 5.000 stomatologa uz prisustvo najeminentnijih profesora i uz profesionalnu opremu. Naš centar pruža jedinstvenu priliku stomatolozima da se usavršavaju i budu u toku sa najnovijim tehnologijama i tehnikama.

Nas edukativni centar nudi razne edukacije za stomatologe, iz oblasti endodoncije, protetike, oralne hirurgije… Centar omogućava praktičan rad na fantomima i specijalnim visokokvalitetnim modelima. Modeli su napravljeni od kompozitnih materijala, verno imitirajući strukturu gleđi i dentina zuba. Turbinski i klasični kolenjaci omogućavaju brz i precizan rad, uz upotrebu odgovarajućih borera. Nakon više od 10 godina postojanja našeg edukativnog centra, za naše edukacije se uvek traži mesto više.

DT:  Akord Dental ima širok asortiman i saradjuje sa vodećim svetskim brendovima iz stomatologire

Suzana Vukašinović: Tokom proteklih 30 godina, Akord Dental je proširio svoj asortiman i danas zastupa preko 20 vodećih brendova u stomatologiji, među kojima su Ivoclar, Upcera, Vericom, Acteon, Woodpecker, Ajax i mnogi drugi. Konstantno uvodimo nove materijale, opremu i obuke u našem edukativnom centru, kako bismo našim klijentima pružili najsavremenije proizvode i usluge.

DT:  Digitalna stomatologija je postala deo svakodnevnice stomatologa. Kako Akord Dental učestvije u digitalizaciji stomatoloških ordinacija?

Suzana Vukašinović: Ključni korak za stomatologe koji žele da uđu u digitalni svet i isprate digitalni razvoj u stomatologiji je posedovanje intraoralnog skenera. To je neophodno ukoliko stomatolog želi da prati digitalni napredak i pruži svojim pacijentima najsavremenije usluge.

Intraoralni skeneri omogućavaju brzo i precizno digitalno skeniranje usta pacijenta i stvaranje 3D modela vilica. To zamenjuje tradicionalne, neprijatne analogne otiske i ubrzava ceo proces izrade zubnih nadoknada i drugih stomatoloških radova. Digitalizacija nam omogućava da pružimo precizniju i efikasniju uslugu, što je od ogromnog značaja za kvalitetnu negu pacijenata i zato je posedovanje intraoralnog skenera prvi korak ka usvajanju ovih novih tehnologija i praćenju trendova u stomatologiji. Mi u našem programu nudimo stopmatolozima kako opremu, tako i obučavanje u radu sa intraoralnim skenerima.

DT:  Pored digitalne stomatologije, koji su još novi trendovi u stomatologiji? 

Suzana Vukašinović: Kada se govori o viziji za budućnost stomatologije to su definitivno digitalna stomatologija i veštačka inteligencija. Verujem da uskoro zubni tehničari neće primati analogne otiske već samo digitalne. Takođe, smatram da će veštačka inteligencija doneti mnogo toga u veoma kratkom roku, a mi smo tu da pratimo i edukujemo.

Misija Akord Dentala je da bude lider u inovacijama i da stalno unapređuje svoje usluge i proizvode. Nadam se velikim promenama u skorijoj budućnosti, koje će doneti još bolju i kvalitetniju stomatološku negu.

DT:  Koja će biti uloga veštačke inteligencije u stomatologiji? 

Suzana Vukašinović: Veštačka inteligencija će nesumnjivo imati sve značajniju ulogu u stomatologiji u narednom periodu. Već sada vidimo primenu veštačke inteligencije u dijagnostici i planiranju tretmana na osnovu snimaka i podataka o pacijentu.

U budućnosti, očekujem da će veštačka inteligencija pomoći u automatizaciji i optimizaciji mnogih procesa u stomatološkim ordinacijama i laboratorijama. Na primer, mogla bi se koristiti za preciznije dizajniranje i proizvodnju zubnih nadoknada, planiranje hirurških zahvata ili čak asistiranje stomatolozima tokom samih intervencija.

U Akord Dentalu smo svesni ovih trendova i aktivno se pripremamo za promene koje dolaze. Već smo uveli digitalne tehnologije poput intraoralnih skenera i CAD/CAM sistema, što je preduslov za primenu veštačke inteligencije. Takođe, kontinuirano pratimo najnovija dostignuća i uvodimo inovativne proizvode i usluge u naš portfolio.

Kroz obuke i kurseve, omogućavamo stomatolozima da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama i budu spremni da ih implementiraju u svoju praksu. Verujem da ćemo na taj način ostati u koraku sa promenama i nastaviti da pružamo vrhunske usluge našim klijentima."

DT:  Koja je Vaša poruka za budućnost? 

Suzana Vukašinović: Hvala svim kupcima koji su sa nama i osećaju se sigurno uz nas. Sigurna sam da ćemo trajati još dugo. Naša posvećenost kvalitetu, inovacijama i edukaciji ostaje nepromenjena, a cilj nam je da i dalje budemo oslonac stomatolozima i zubnim tehnicarima  u Srbiji. Na kraju, zahvalila bih se i timu Akord Dentala, sa kojima zajednički trajemo dugi niz godina.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement