DENTEX - Međunarodni sajam dentalne medicine ZAGREB 9.-11. jun 2022. godine.

Search Dental Tribune

DENTEX - Međunarodni sajam dentalne medicine ZAGREB 9.-11. jun 2022. godine.

Dental Tribune Serbia & Montenegro

By Dental Tribune Serbia & Montenegro

uto. 17 maj 2022

save

Zagrebački velesajam i Hrvatska komora dentalne medicine i u 2022. godini nastavljaju svoju uspešnu višegodišnju saradnju u organizaciji Međunarodnog sajma dentalne medicine DENTEX koji se održava od 9. do 11. juna 2022. godine.

Tokom tri dana održavanja, najveći sajam dentalne medicine u okruženju i jedini u Hrvatskoj, ponudiće platformu za prezentaciju noviteta, neposrednu komunikaciju poslovnih partnera, kontakte sa strukom, demonstraciju rada opreme, dogovaranje buduće saradnje i razmenu iskustava.

Tom prilikom kratko smo o sajmu popričali s Dinom Grozdanović Poštolka, voditeljicom sajma Dentex.

DT: Možete li nam ukratko približiti ovogodišnji sajam Dentex?

Dina Grozdanović Poštolka: Svake druge godine dentalna struka Hrvatske i okolnih zemalja okuplja se na Zagrebačkom velesajmu radi osobnog usavršavanja i upoznavanja s novitetima u dentalnoj industriji i praksi. Koncepcijom spajanja izložbe opreme za dentalne ordinacije i laboratorije sa stručnim i edukativnim programom implementacije novih tehnologija u praksu, sajam Dentex je uspešno pozicioniran kao lider u široj regiji. To je rezultat uspešne dugogodišnje saradnje Hrvatske komore dentalne medicine, kao krovne strukovne institucije i inicijatora projekta na čelu s predsednikom Komore mr. sc. Hrvojem Pezom, dr.med.dentite Zagrebačkog velesajma kao najstarijeg sajamskog organizatora na ovim prostorima. Brend koji je stvoren kroz više od 10 godina saradnje, prepoznat je među hiljadama dentalnih stručnjaka. Zadovoljni smo što se i ove godine  za izlaganje na sajmu prijavio velik broj najznačajnijih svetskih proizvođača dentalne opreme i materijala, kao i domaćih kompanija. U izlagačkom segmentu, u porastu su kompanije koje nude informatičku podršku dentalnoj praksi, a čiji softveri i kompetencije su preko potrebni u današnjim poslovnim procesima.

DT: Koliko izlagača očekujete i gde se održava sajam?

Dina Grozdanović Poštolka: Sajam Dentex održava se tradicionalno u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, gde pod jednim krovom posetioci mogu videti izložbene eksponate, susresti svoje partnere, razmeniti iskustva i edukovati se kroz predavanja i prezentacije. Očekujemo oko 250 izlagača iz više od 20 zemalja širom sveta. Takođe, ovaj sajam ima kontinuirani rast sajamskih pokazatelja, ne računajući period pandemije. Naime, od prvog sajma 2010. godine do 2018. broj izlagača veći je 97%, a izložbena površina 124%.

DT: Dentex uvek prati tradicionalno kvalitetan stručni program?

Dina Grozdanović Poštolka: Tačno tako. Uvek ističemo da bogat program stručnih događanja, koja koreliraju s tekućim temama iz sveta dentalne medicine, uz renomirane predavače iz Hrvatske i sveta, čine Dentex referentnim i nezaobilaznim mestom za sve relevantne subjekte u svetu dentalne medicine. Stoga na Dentexu veliku pozornost pridajemo stručnom sadržaju. Hrvatska komora dentalne medicine organizuje uvek aktuelan program za celu dentalnu struku, od doktora dentalne medicine do dentalnih tehničara i stomatoloških asistenata. U posebno uređenoj sajamskoj ordinaciji moći će se videti uživo neki od zanimljivih primera i postupaka iz prakse (npr. sportski štitnik za zube, cementiranje veneer-a i sl.) ili pak tokom petka i subote pratiti kongres (jedna od tema predavanja je i Savremena stomatologija – potpuni digitalni pristup).

DT: Koji je program izlaganja na Dentexu?

Dina Grozdanović Poštolka: Na Dentexu se može videti najnovija oprema i uređaji za dentalne ordinacije i laboratorije, dentalni pribor, materijali i instrumenti, moderna medicinska odeća i obuća, stručna literatura, računarski programi za ordinacije i poliklinike. Da budemo malo konkretniji: stomatološke jedinice, lampe, skeneri, 3D printeri, CAD/CAM tehnologija, autoklavi, implantološke komponente, laseri, hirurške lupe, implantološke komponente, aparatići, fileri, pametne četkice, paste, obrazovni programi za prekvalifikaciju ili dodatno usavršavanje iz područja dentalne medicine…

Ovim putem pozivam sve zainteresirane iz dentalne branše da posete sajam Dentex u Zagrebu. Verujem da će ovde pronaći svoj poslovni interes i provesti ugodne trenutke na Zagrebačkom velesajmu.

Više informacija od sajmu Dentex možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement