DT News - Serbia & Montenegro - IDS is back: 120 000 posetilaca na stotoj godišnjici vodećeg svetskog stomatološkog sajma

Search Dental Tribune

IDS is back: 120 000 posetilaca na stotoj godišnjici vodećeg svetskog stomatološkog sajma

Posetioci su imali priliku da otkriju brojne inovacije u IDS-u. (Fotografija: Koelnmesse)

KELN, Nemačka: Nakon pet izložbenih dana, uspešno je završen Međunarodni stomatološki sajam (IDS), koji je ove godine proslavio svoju stotu godišnjicu. Prema podacima organizatora Koelnmesse, sajmu je prisustvovalo 120 000 posetilaca iz 162 države, od čega 60 % iz inostranstva tj. van Nemačke. Ukupno je na sajmu izlagalo 1788 kompanija iz 60 država, uključujući više od 1300 iz inostranstva tj. van Nemačke.

Mark Stephen Pace, predsednik izvršnog odbora Udruženja nemačke dentalne industrije, izjavio je: "IDS 2023 bio je uspešan u svim segmentima i, istovremeno je dokazao da se i nakon sto godina još uvek iznova otkriva i razvija. IDS je još jednom potvrdio da je vodeći svetski stomatološki sajam. Kvalitet posetilaca je bio senzacionalan. Zajedno s Koelnmesse uspešno ćemo voditi IDS u drugi vek istorije događaja s energijom, ambicijom, kreativnošću i vizijom. Ovogodišnja maksima "100 godina IDS-a – stvaranje stomatološke budućnosti" odražava iznimnu važnost sajma danas i u budućnosti.”

Glavni operativni direktor Koelnmesse Oliver Frese dodao je: "Tokom pet dana doživeli smo IDS koji je više nego opravdao tvrdnju da je vodeće međunarodno središte. Ovo globalnoj stomatološkoj industriji daje potreban podsticaj u  narednim mesecima i, istovremeno naglašava globalnu privlačnost koja proizlazi iz IDS-a. Rezultat događaja još je značajniji kada se uzmu u obzir geopolitički uslovi koji trenutno predstavljaju izazov."

Dve teme su se istakle na ovogodišnjem IDS-u: kompletan digitalni tok rada i održivost. Pored toga, znatan broj kompanijaje predstavio aplikacije veštačkee inteligencije.

Sveukupne povratne informacije izlagača su bile vrlo pozitivne. Fred Freedman, potpredsednik zaduženh za članove Dental Trade Alliance i predsednik International Dental Manufacturers, izjavio je: “IDS je najveći i najbolji međunarodni stomatološki skup na svetu. IDS 2023. se može sažeti u jednu zvučnu izjavu: IDS is back! IDS se vratio! Uz ogromne gužve i hiljadee međunarodnih distributera i posetilaca, ovo je bila prilika za sve američke proizvođače i kompanije koje traže nove međunarodne poslove.”

Simon Campion, predjednik i glavni izvršni direktor kompanije Dentsply Sirona, zaključio je: "Bilo je važno za nas kao kompaniju vratiti se i lično i uživo se susresti s našim klijentima jer to čini odlučujuću razliku. Pod motom 'Ujedinjeni za bolju dentalnu medicinu' posetiocima smo ponudili program od 40 sati demonstracija uživo i praktične obuke. Osim toga, svojim smo panel-raspravama dali jasne izjave o temama digitalizacije i održivosti. Možemo pozitivno uticati na živote miliona pacijenata. To možemo samo međusobnom razmenom i bližom saradnjom.”

Paperdent je tvrtka sa sjedištem u Berlinu koja radi na smanjenju plastike u stomat (Fotografija: Robert Strehler)
Paperdent je kompanija sa sedištem u Berlinu koja radi na smanjenju plastike u stomatologiji (Fotografija: Robert Strehler)

 

Ovo je izdanje označilo stotu obljetnicu IDS-a. (Fotografija: Robert Strehler)
Ovo izdanje je označilo stotu godišnjicu IDS-a. (Fotografija: Robert Strehler)

 

Posjetitelji su mogli snimati fotografije ispred panorame Kölna. (Fotografija: Robert Strehler)
Posetioci su mogli snimati fotografije ispred panorame Kelna. (Fotografija: Robert Strehler)

 

Udruženje cehova njemačkih dentalnih tehničara (Der Verband Deutscher Zahntechniker-Innungen) naglasilo je važnost obuke dentalnih tehničara poznatim natjecanjem za mlade talente – Gysijevom nagradom. (Fotografija: Koelnmesse)
Udruženje nemačkih dentalnih tehničara (Der Verband Deutscher Zahntechniker-Innungen) naglasilo je važnost obuke dentalnih tehničara poznatim takmičenjem za mlade talente – Gysijevom nagradom. (Fotografija: Koelnmesse)

 

IDS je mjesto sastajanja starih prijatelja i upoznavanja novih. (Fotografija: Robert Strehler)
IDS je mesto sastajanja starih prijatelja i upoznavanja novih. (Fotografija: Robert Strehler)

 

Već su poznati datumi održavanja sljedećeg IDS-a. (Fotografija: Koelnmesse) Ost
Već su poznati datumi održavanja sledećeg IDS-a. (Fotografija: Koelnmesse) Ost

 

Virtualna stvarnost bit će sve zastupljenija u dentalnoj medicini budućnosti. (Fotografija: Robert Strehler)
Virtualna stvarnost biće sve više zastupljena u dentalnoj medicini budućnosti. (Fotografija: Robert Strehler)

 

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement