Dental Tribune Serbia & Montenegro
Samo tri meseca pre događaja, IDS manifestacija je odložena - prvi put u svojoj istoriji. (Fotografija: r.classen / Shutterstock)

IDS odložen za septembar 2021.godine

By Dental Tribune International
December 28, 2020

KELN, Nemačka: Nekoliko nedelja ili čak meseci globalna stomatološka zajednica nagađa da li će se Međunarodna stomatološka izložba IDS zaista održati početkom 2021.godine. Konačno su organizatori doneli tešku odluku i najavili da se vodeći svetski sajam stomatologa neće održati od 10. do 13. marta 2021. godine kako je planirano, već će umesto toga biti odložen za 21. do 25. septembra.

Prema organizatorima IDS-a, Koelnmesse i Udruženje nemačke stomatološke industrije (VDDI), ovaj korak je preduzet zbog tekućeg napretka pandemije SARS-CoV-2 i vladinih odluka o sprečavanju širenja pandemije. Zbog rastućeg broja infekcija i smrtnih slučajeva povezanih sa SARS-CoV-2, mnoge savezne pokrajine u Nemačkoj najavile su pooštravanje svojih mera o koronavirusu, čija se primena očekuje da se produži i posle novgodišnjih praznika. Na plenarnoj sednici, nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je na oštro zaključavanje širom zemlje.

Trenutne i buduće političke odluke o suzbijanju širenja SARS-CoV-2 imaće značajan efekat na sajmasku indsutriju u Nemačkoj, a IDS 2021 je sada direktno pogođen. „Nakon procene trenutnih činjenica, morali smo da se uzdržimo od održavanja IDS-a u martu i odložimo ovu, uvek uspešnu stomatološku manifestaciju za jesen sledeće godine“, rekli su Mark Stephen Pace, predsednik VDDI, i Oliver Freser, glavni operativni direktor iz kompanije Koelnmesse, u zajedničkoj izjavi za javnost. Odlaganjem 39.-tog IDS-a, organizatori se nadaju da će više međunarodnih učesnika i kompanija moći da dođe u Keln kasnije sledeće godine, jer očekuju da će se opšta zdravstvena situacija poboljšati i da će se do tada ublažiti ograničenja za putovanje.

Uprkos rastućoj neizvesnosti zbog povećanja dnevnih slučajeva COVID-19 širom sveta i otkazivanja učešća glavnih izlagača kao što su Dentsply Sirona, predstavnici VDDI i Koelnmesse i dalje su uveravali stomatologe i stomatološku industriju da će se događaj održati kako je planirano. U intervjuu za Dental Tribune International u avgustu, Pace je još uvek bio „uveren da će IDS 2021 postati odlučujući zamajac za novi početak nakon krize SARS-CoV-2“.

Organizatori su dalje najavili da će se novi koncept sajma , koji se razvijao tokom proteklih nekoliko meseci, i dalje primenjivati na izložbi zakazanoj za septembar 2021.godine. Koncept # B-SAFE4business ima za cilj da izlagačima i posetiocima ponudi bezbedno izložbeno iskustvo kroz proširene higijenske mere i brojne podržavajuće digitalne elemente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International