Dental Tribune Serbia & Montenegro
Veliki broj internacionalnih kompanija koje će izlagati na IDS -u naglašava važnost sajma kao globalne industrijske platforme. (Fotografija: Urbanscape/Shutterstock)

Oko 830 izlagača iz 56 zemalja učestvuju na IDS 2021

By Dental Tribune International
August 22, 2021

KELN, Nemačka: Međunarodni stomatološki sajam (IDS) otvoriće svoja vrata po 39. put od 22. do 25. Septembra ove godine. Zbog tekuće globalne pandemije SARS-CoV-2, zbog koje su organizatori odgodili događaj od marta do septembra, ovogodišnje izdanje odvijaće se pod vanrednim okolnostima. Iako znatan broj kompanija neće izlagati na IDS -u, oko 830 kompanija je već potvrdilo svoje učešće.

Prema poslednjim podacima kompanije Koelnmesse, 74% izlagača dolazi iz inostranstva, uključujući Francusku, Veliku Britaniju, Italiju, Južnu Koreju, Švajcarsku i SAD. Kompanije iz Brazila, Bugarske, Kine, Francuske, Italije, Južne Koreje, Rusije i SAD-a imaće paviljone za svoje zemlje. U nedavnoobjavljenom saopštenju za javnost, Koelnmesse je naveo da visok nivo međunarodnog učešća još jednom naglašava izuzetan značaj IDS -a kao najvažnije globalne platforme u stomatološkoj industriji.

Sve u svemu, organizatori predviđaju da će IDS odigrati ključnu ulogu u uspešnom ponovnom pokretanju tržišta. Tokom cele 2020.godine stomatološke kompanije širom svijeta izveštavale su o finansijskim efektima povodom mera zatvaranja i radikalnih mera javnog zdravlja u cilju sprečavanja širenja pandemije, uključujući delimično ili potpuno zatvaranje stomatoloških ordinacija. Kako su pokazali rezultati za četvrti kvartal za 2020. godinu i ovogodišnji rezultati za prvi kvartal, industrija se polako, ali postojano oporavlja od krize.

Ove godine IDS će biti postavljen u halama 2, 3, 10 i 11. (Fotografija: Koelnmesse)

Kako bi se zaštitili i osigurali zdravlje i sigurnost izlagača i posetilaca, prilikom dodele izložbenog prostora uzete su u obzir rigorozne mere zaštite u skladu sa zvaničnim smernicama. IDS 2021 će biti postavljen u halama 2, 3, 10 i 11, koje su povezane jednostavnom kružnom rutom. Posetioci će moći da uđu na sajam kroz četiri ulaza, što će omogućiti ravnomernu distribuciju posetilaca po izložbenim halama. Da bi se ispunila pravila društvenog distanciranja, postojeći restoran i odmorišta u halama su prošireni, a u hali 4.1 instaliran je novi prostor za hranu.

Osim toga, organizatori proširuju fizički događaj u Kelnu putem digitalne platforme IDSconnect. Ovaj strateški potez da IDS 2021 postane hibridni događaj će koristiti i stomatološkim stručnjacima i kompanijama, a posebno onima koji neće moći putovati u Keln u septembru, jer uključuje brojne inovativne funkcije koje će korisnicima omogućiti da otkriju nove proizvode i povežu se sa kolegama i partnerima putem interneta.

Više informacija o IDS -u možete pronaći na web stranici događaja.

1 Comment

  • Tarek aboud says:

    Dobar dan..ja sam dr dentist iz siriji i bi voluo da idem u beograd da vidim i da kupim i u isto vremena da se poznajem sta ima novo u vezi stomatolgia i ondodoncij ali treba me poziv da posaljete ….hvala vam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International