DT News - Serbia & Montenegro - Svetski stomatološki kongres FDI 2024. - dragoceno kontinuirano obrazovanje i iskustvo umrežavanja

Search Dental Tribune

Svetski stomatološki kongres FDI 2024. - dragoceno kontinuirano obrazovanje i iskustvo umrežavanja

U Istanbulu, gde se Evropa susreće sa Azijom, Svetski stomatološki kongres FDI 2024 će okupiti različite perspektive i stručnjake iz celog sveta. (Fotografija: Pavol Kmeto/Shutterstock)

ISTANBUL, Turska: Svetska stomatološka federacija FDI nedavno je objavila program za dugo očekivani Svetski stomatološki kongres 2024 (WDC24), koji bi trebalo da se održi u Istanbulu u Turskoj od 12. do 15. septembra. Kongres koji sa preko 150 sesija nudi 144 kredita za kontinuiranu edukaciju je događaj spreman da postavi nove standarde u profesionalnom razvoju i umrežavanju unutar stomatološke zajednice. Događaj se organizuje zajedno sa Turskim stomatološkim udruženjem i pružiće priliku da učite od vodećih stručnjaka i budete u toku sa najnovijim tehnologijama i dostignućima u stomatologiji.

WDC24 će imati sveobuhvatan četvorodnevni naučni program predstavljen u paralelnim sesijama u osam sala. Polaznici će moći da se upoznaju sa najsavremenijim istraživanjima, inovativnim kliničkim praksama i novim trendovima u stomatologiji. Teme koje će biti obuhvaćene uključuju multidisciplinarne pristupe lečenju, kliničke dileme i poboljšano kliničko donošenje odluka, prevazilaženje neuspeha, procenu rizika, merenje uspeha u stomatološkoj praksi, estetiku u frontalnoj regiji, upravljanje komplikacijama i teškim slučajevima, veštačku inteligenciju (AI) i pogled u budućnost stomatologije.

Pedantno osmišljen naučni program obuhvata višestruke paralelne sesije, međunarodne i lokalne, pored sesija vođenih stranim direktnim investicijama, sesija upoznavanja sa stručnjacima i praktičnih kurseva. Pored toga, napravljena su zasebne sesije za članove stomatološkog tima, uključujući apstraktne prezentacije putem e-postera i besplatne komunikacije.

Mnogo predavača koji učestvuju u kongresue će podeliti neprocenjive uvide u nizu stomatoloških disciplina. Od stomatologa iz regiona koji učestvuju tu će biti Prof. Mutlu Özcan, Prof. Burak Yılmaz, Prof. Banu Karayazgan, dr Bora Korkut, Prof. Esra Can, Prof. Erdem Kılıç, dr Tolga Tözüm, Prof. Zafer C. Çehreli, dr Aylin Baysan, dr Serhat Aslan i dr Galip Gürel. Među istaknutim međunarodnim govornicima su Prof. Syngcuk Kim, Prof. Georgios Romanos, Prof. Miguel Roig Cayón, Prof. Salvatore Sauro, Prof. Lorenzo Breschi, Dr Taiseer A. Sulaiman, dr Roberto Sorrentino, Prof. Paulo Monteiro i Prof. Camillo D’Arcangelo.

Jedan od važnijih događaja predstojećeg kongresa je simpozijum u organizaciji Digital Dentistry Society, koji će se fokusirati na transformativne efekte digitalnih tehnologija na stomatologiju implantata i druge oblasti protetike. Sesiju će voditi Prof. Simona Tecco, dr Henriette Lerner, dr Francesco Mangano, dr Carlo Mangano i dr Giuseppe Luongo i ponudiće uvid u najnovija istraživanja i inovacije koje oblikuju budućnost stomatološke profesije.

Učesnici kongresa takođe mogu da prisustvuju drugom izdanju Foruma mladih stomatologa, koji će sadržati dinamičnu tročasovnu sesiju dr Migela Stenlija pod nazivom „Liderstvo u stomatologiji: Način razmišljanja za uspeh“. Napravljen posebno za mlade stomatološke stručnjake i studente, ovaj forum nudi platformu za nove stručnjake u stomatologiji kako bi ih podržali da zablistaju na međunarodnoj sceni. Dvodnevni program će takođe uključivati neformalnu sesiju pitanja i odgovora, pružajući jedinstvenu priliku mladim stomatolozima, studentima i predstavnicima industrije da se uključe u dijalog i razmenu ideja.

Sesija vođena stranim direktnim investicijama o veštačkoj inteligenciji u stomatologiji ponudiće sveobuhvatan pregled njenih primena na terenu. Sesija će predstaviti koncept precizne stomatologije vođene veštačkom inteligencijom i prikazati aktuelna AI rešenja prilagođena stomatološkim ordinacijama. Fokusiraće se na AI tehnologije u analizi dentalnih snimaka, procenjujući mogućnosti, prednosti i ograničenja. Pored toga će istraživati obradu tj-, prevođenje na lokalne jezike, što je primer velikih modela kao što je ChatGPT, i kakav to ima uticaj na stomatološko obrazovanje, a baviće se i obrazovnim, društvenim i etičkim izazovima koji slede. Sesiju će voditi poznati stručnjaci Prof. Falk Schwendicke, Prof. Reinhilde Jacobs i dr Sergio E. Uribe.

WDC24 će se odvijati na dva mesta koja su locirana u onome što je poznato kao istanbulska „kongresna dolina“: Istanbulski kongresni centar i Međunarodni kongresni i Lütfi Kırdar izložbeni centar Istanbula.. Lokacije, udaljene samo minut jedna od druge, pogodno su povezane prolazom, omogućavajući učesnicima pristup bez potrebe da izlaze van kongresnog prostora.

Više informacija o događaju i registraciji možete pronaći na www.2024.world-dental-congress.org.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement