Dental Tribune Serbia & Montenegro

Bio je to Competence in Esthetics 2019

December 09, 2019

Godišnji međunarodni simpozijum, među vodećim u regiji, Competence in Esthetics u organizaciji kompanije Ivoclar Vivadent održan je 15. i 16. novembra 2019. u Budimpešti.

Ove, 2019. godine, kompanija Ivoclar Vivadent vratila je održavanje Competence in Esthetic simpozijum u gradu u kojem je sve počelo - prvi Competence in Esthetics održan je pre devet godina u Budimpešti i od tad beleži uspehe. I ovaj put 1.100 učesnika iz 30 zemalja, 19 vrhunskih predavača iz 10 zemalja, ključne su brojke ovogodišnjeg simpozijuma. Glavni partner simpozijuma bila je kompanija Planmeca.

Usavršavanje kroz tečajeve i edukativne aktivnosti uvek su bili jako važni za kompaniju Ivoclar Vivadent i imaju svoju tradiciju. U svom pozdravnom govoru Gernot Schuller, viši direktor za Austriju, Istočnu Europu i Istočni Mediteran naglasio je da je dužnost i odgovornost kompanije da svojim kupcima uz vrhunske proverene i isprobane proizvode osigura i potrebna znanja i veštine kao bi ih mogli uspešno koristiti. "Simpozijum Competence in Esthetics kombinacija je predavanja, izložbe s demonstracijama uživo i neformalnih druženja, a učesnicima pruža sažetu informaciju o najnovijim inovacijama u dentalnoj medicini i dentalnoj tehnologiji.“

Naučni moderator, dr. Pal Gerloczy, član Evropske akademije za estetsku stomatologiju, osnivač mađarskog Društva za estetsku stomatologiju, vešto je vodio kroz dvodnevni program i moderirao pitanja što ih je publika upućivala predavačima. Na predavanjima su predstavljeni brojni novi koncepti i obuhvaćen je široki spektar moderne dentalne tehnologije. Poseban naglasak stavljen je na efikasne tokove rada koji i dalje omogućuju postizanje visoko estetskih rezultata. Znatan deo programa bio je posvećen planiranju lečenja i njegovog sprovođenja u digitalnom procesu rada. Pokazalo se da je uska saradnja između doktora dentalne medicine i dentalnog tehničara ključ uspeha u svim slučajevima. Ostale teme o kojima se razgovaralo bile su u rasponu od direktnih i indirektnih kompozitnih restauracija, sve do složenih slučajeva dentalne implantologije. Sve to nije oskudevalo ni emocijama. Na kraju prvog dana prepunog informacija, na programu su se našli umrežavanje i razmena iskustava među kolegama. U okviru večernjeg programa nudili su se mađarski specijaliteti i mnogo zabave u radosnom party-atmosferi.

Drugi dan otvoren je uručenjem nagrade „Dental Progress Awarda“. Ambicioznim studentima postdiplomskih studija dentalne medicine iz 12 različitih zemalja pružena je mogućnost učestvovanja u takmičenju koje je podrazumevalo rešavanje i dokumentovanje slučaja restauracije II. klase pod zadanim uslovima. Međunarodni žiri ocenio je 23 prijave. Cilj takmičenja bilo je promovisanje novih talenata. Između petoro finalista pobedila je dr. Eva Mikola, Semmelweis University, Budimpešta. Njoj je pružena prilika da na simpozijumu prezentira svoj klinički slučaj. Nakon izlaganja dr. Mikola je rekla: „Za mene je to bila sjajna prilika da svoj projekt predstavim pred tolikim slušateljstvom. Fascinirana sam radom predavača i njihovom stručnošću. Danas sam i sama imala priliku predstaviti se, zbog čega sam neverojatno ponosna.“

Uz predavanja na simpozijumu su održane i demonstracije uživo sa korisnim savetima i trikovima za primenu u svakodnevnoj praksi. Brojni izlagači predstavili su svoje najnovije proizvode i iskoristili priliku za direktnu razmenu informacija s kupcima.

A vreme nakon kongresa vreme je pre sledećeg kongresa. Sledeći veliki događaj biće međunarodni stručni simpozijum pod naslovom „Succeeding together in tomorrow´s dentistry“, a održaće se 12.-13. juna 2020. u Parizu. Više informacija o ovom događaju dostupno je na: https://events.ivoclarvivadent.com/DE/ies2020.

Ko se rano prijavi, može do 31. decembra 2019.godine iskoristiti poseban popust na redovnu cenu.

Comments are closed here.

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International