Search Dental Tribune

Otkazan ovogodišnji FDI Svetski stomatološki kongres

Svetski stomatološki kongres FDI je jedan od najstarijih događaja u stomatologiji. Više od 120 godina, bio je jedan od vodećih kongresa koji podstiče saradnju unutar globalne zajednice za oralnu zdravstvenu zaštitu. 2017. održan je u Madridu. (Fotografijaa: Gilberto Lontro/FDI)
Dental Tribune International

By Dental Tribune International

pon. 4 april 2022

save

MUMBAI, Indija: Svetska stomatološka federacija FDI objavila je da se otkazuje Svetski stomatološki kongres 2022. zakazan za 29. septembar do 2. oktobra u Mumbaju.

Prema zvaničnom saopštenju koje je objavila FDI, Indijsko stomatološko udruženje koje je ko-domaćin kongresa, povuklo se iz organizacije događaja. Zbog ograničenog preostalog vremena do kongresa, kao i nedovoljnih kapaciteta i resursa da se kongres organizuje nezavisno od organizacije članice domaćina, FDI nije preostalo ništa drugo nego da se događaj otkaže.

Međutim, Svetski stomatološki parlament FDI, uključujući sve poslovne sastanke, održaće se uživo, naveli su organizatori. Dalje informacije, uključujući datume, vreme i mesto održavanja, biće blagovremeno prosleđene svim zainteresovanima.

Od 1901. godine, FDI je domaćin Svetskog stomatološkog kongresa na godišnjem nivou. Samo tokom dva Svetska rata događaj je suspendovan, između 1915. i 1920.,kao i između 1940. i 1945. godine. U 2019., FDI i Američko stomatološko udruženje su u San Francisku u SAD ugostili preko 30.000 učesnika iz celog sveta. Zbog pandemije SARS-CoV-2, većina stomatoloških događaja za 2020. godinu je ili otkazana ili odložena. FDI su takođe odlučili da odustanu od svog glavnog događaja u Šangaju u Kini te 2020. godine. Kongres je 2021. godine  prvi put održan potpuno virtuelno, jer okolnosti nisu dozvoljavale događaje uživo.

Sledeći Svetski stomatološki kongres održaće se 2023. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *