Dental Tribune Serbia & Montenegro

Svetski stomatološki kongres FDI 2021 biće održan onlajn

By FDI World Dental Federation
March 18, 2021

SIDNEJ, Australija: Australijsko udruženje stomatologa i FDI najavili su da će predstaviti potpuno virtuelno izdanje Svetskog stomatološkog kongresa od 26. do 29. septembra 2021. Zbog ograničenja putovanja uzrokovanog pandemijom COVID-19, kongres je prvi put u potpunosti premešten na onlajn izdanje.*

Ovaj virtuelni kongres, koji će se emitovati iz Međunarodnog kongresnog centra u Sidneju, nudiće prenose uživo, kao i unapred snimljene prezentacije koje će biti dostupne 60 dana nakon kongresa.

Svetski dentalni kongres 2021 - program i izložba

Učesnici kongresa imaće na raspolaganju više od 200 naučnih sesija za kontinuirano obrazovanje, a predavači su iz Afrike, Amerike, Azije, Australije, Evrope, sa Bliskog Istoka i Novog Zelanda. Učesnici će moći da komuniciraju sa predavačima i postavljaju pitanja u realnom vremenu. Izložba dentalnih firmi održaće se kroz istu platformu za virtuelne događaje, obezbeđujući besprekorno iskustvo koje će učesnicima omogućiti da stupe u kontakt sa izlagačima i pogledaju demonstracije proizvoda. Svi redovni poslovni sastanci FDI i Generalna skupština takođe će se održati na ovoj virtuelnoj platformi.

„Ovo posebno izdanje FDI Svetskog stomatološkog kongresa 2021 u Sidneju nudi nam jedinstvenu priliku da pokažemo vrednost naše široke liste predavača i neuporedivih prilika za kontinuirano obrazovanje. Iako će ovo biti stopostotno virtuelni događaj, kvalitet će odražavati visoke standarde koje obeležavaju svaki kongres FDI. Učesnici će moći lako da se kreću između naučnih sesija i dentalne izložbe i da se povežu sa kolegama u realnom vremenu. Budući da događaj više nije ograničen na strog vremenski raspored, učesnici će imati fleksibilnost da prisustvuju na onoliko sesija koliko bi želeli “, naveli su organizatori.

Prijava radova

Vremenski okvir za predavanje sažetaka trebalo bi da traje nešto kraće ove godine i biće otvoren samo do 15. aprila. Autorima se savetuje da pažljivo pregledaju smernice za prijavljivanje. Autori mogu da predaju sažetke za usmene prezentacije i postere u sledećim kategorijama: opšta stomatologija; preventivna stomatologija; stomatološka terapija i restorativna stomatologija; i oralna hirurgija,oralna medicina i karscinom. Sažetke možete poslati na link ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International